Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
jajko 2
oliwa 1 łyżka
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pory w sosie musztardowym

pory obciąć na wysokości 2/3 długości. Odkroić wolne korzonki. Przekroić na dwie części a następnie naciąć na całej długości i dokładnie umyć. Zagotować wodę z niewielką ilością soli i do wrzątku wrzucić pory. gotować ok, 5 minut, po czym odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo i wystudzić. Wybrać żółtka a białka pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z musztardą i żółtkami. Na półmisku ułożyć pory nacięciami do góry które należy wypełnić sosem musztardowym. Posypać białkami jaj, podawać na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak