Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z CZOSNKIEM P.G.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 10 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek kiszony 5 sztuka
jajko 6 sztuka
czosnek 4-5 ząbek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
majonez 2 łyżka
smietana 18% 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
świeży koper

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z CZOSNKIEM P.G.

Matiasy opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Wrzucić do miski, dodać groszek, poszatkowane ogórki, cebule i jajka ugotowane na twardo.

Przygotować sos: Zmieszać ze sobą musztardę,majonez,śmietanę,chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz poszatkowany koper, dokładnie wymieszać i odstawić na kwadrans,aby składniki się przegryzły.



Gotowym sosem zalać śledzie, delikatnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.12.2011 21:34
smaczne śledzie
Monika111 22.12.2011 21:14
Chyba wypróbuję bo bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak