Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
masło 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
cukier wanilinowy
galaretka
bakalie
twaróg 0,5 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

Żelatynę zalać niewielką ilością wody ,gdy napęcznieje zalać gorącym mlekiem.Masło rozetrzeć z cukrem,jajkami i żółtkiem.Następnie dodać mleko z rozpuszczoną żelatyną.Dodać przetarty twaróg i bakalie i dokładnie wymieszać.Przelać do tortownicy ,gdy zastygnie ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.02.2012 09:44
lubię
agata1722
agata1722 22.01.2012 15:45
uwielbiam
krokodyl 12.01.2012 00:08
ulubiony
[email protected] 25.12.2011 09:05
pyszne
[email protected] 25.12.2011 09:02
pyszne
Kamila/kami007 22.12.2011 17:46
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak