Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbaciany grog

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście herbaty 1/2 szklanki
rum 1/2 litra
cukier 25 dag
cynamon 2 laski
Goździki całe Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciany grog

Herbatę wsypać do dużego dzbanka, zalać litrem wrzątku, nakryć i pozostawić, aż się naparzy. Przecedzić. Rum wlać do rondla. Dodać cukier, cynamon i goździki. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać pokrojoną skórę z cytryny. Zdjąć z ognia, nakryć i pozostawić na 5 minut. Wlać do herbaty, Doprawić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 11.10.2012 11:23
Smaczne to! :) pozdrawiam
paula99926 19.07.2012 21:18
aromatyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak