Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos śmietankowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2 szt
masło 3 łyżki
śmietana 1 szklanka
mąka 2 łyżki
woda 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
koperek 1/2 pęczku
boczniaki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos śmietankowy

Cebulę obrać pokroić na małą kostkę, podsmażyć na maśle, następnie zalać wodą i gotować tak długo aż woda odparuję. Boczniaki oczyścić pokroić na bardzo drobno i podsmażyć przez 2 minuty również na maśle. Dodać je do sosu, chwilę gotować wlewając śmietanę wymieszaną z mąką ( mieszając) i doprawić solą pieprzem, posiekanym na drobno koperkiem. Sos podaję do mięsa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 01.04.2012 17:56
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak