Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczrki 10 szt
olej roślinny 5 łyżek
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
jajko 1 szt
pieprz sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Pieczarki umyć , odciąć trzony ( które możemy wykorzystać np. do zupy). Kapelusze panierować w mącę, rozmąconym jajku i tartej bułce. Na koniec smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Gotowe grzyby przed podaniem doprawić solą oraz pieprzem najlepiej świeżo zmielonym Podawać od razu po zrobieniu potrawy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 02.04.2012 07:49
robię podobnie, szybko i smacznie
Reda 31.12.2011 08:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak