Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ze sledzi 40 dag
grzybki marynowane 10 szt
papryka marynowana 1 szt
korniszony 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
pieprz do smaku
anchois
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzi

Oby dwa filety posiekać na bardzo drobno, grzyby osączyć z zalewy jak i paprykę, wymieszać razem i dodać obraną oraz posiekaną cebulę. Całość skropić sokiem ze świeżej cytryny i polać oliwą. Na koniec uformować porcję, posypać posiekanym jajkiem, usiekanym na drobno szczypiorkiem i posiekanymi korniszonami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 29.12.2011 09:34
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak