Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
słonina 15 dag
marchewka 50 dag
seler mały 1 szt
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
estragon 1 łyżeczka
bulion 2 szklanki
tymianek 1 (posiekany)
szalotka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Mięso opłukać, osuszyć, lekko posolić, polać sokiem z cytryny po całości, naszpikować cienkimi paskami słoniny. Pieczeń owiązać nicią i zrumienić na stopionym maśle. Na koniec przełożyć do rondla dodać obraną i pokrojoną w grube kostki marchew oraz seler i całe małe obrane cebulki. Dodać zioła i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 16.02.2012 21:26
pychota
misia53 06.01.2012 12:16
cielęcinka jest pyszna , szkoda ,ze taka droga....
Emiliozo 05.01.2012 07:50
rzadko jem cielęcinę
Reda 28.12.2011 12:15
mniam
Emilia22 22.12.2011 17:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak