Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula 1 szt
piwo ciemne 2/3 szkl
mąka 3 łyżki
smalec 4 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5-6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem foto
2
Na 1 łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem foto
3
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, włożyć mięso i podsmażyć, przełożyć do rondla, wlać piwo i 1 szkl wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu, cebulkę i dusić pod przykryciem do miękkości
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem foto
4
Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, przestudzić, wymieszać z 1/2 szkl zimnej wody, dodać do mięsa i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i przyprawą maggi.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z ciemnym piwem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 29.11.2013 18:43
pychota!!!!!!!
olkaaa 13.01.2013 11:25
już dawno nie robiłam
pacpaw 27.11.2012 22:17
ten gulasz już należy do moich ulubionych
IlonaAlbertos 10.11.2012 22:18
Wygląda wspaniale.
janko 24.03.2012 18:10
no rewelacja
Jarlin 23.12.2011 14:51
ciekawi mnie jego smak :)
Anna146 23.12.2011 08:57
oryginalne
stokrotka 22.12.2011 16:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak