Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski domowej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
musztarda 2 łyżki
pieczarki marynowane 1 szkl
korniszony 3 szt
oliwa 1 szkl
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski domowej roboty

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, wyjąć żółtka. Żółtka zetrzeć na tarce o średnich oczkach i utrzeć z musztardą, solą i sokiem z cytryny. Następnie bardzo powoli wlewać oliwę, ciągle ucierając tak aby powstał gęsty majonez. Pod koniec dodać śmietanę. Białka z jajek, pieczarki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki dodać majonez, posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i pierzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.06.2013 07:45
bardzo lubię
IlonaAlbertos 03.04.2013 15:24
Do jajek, wędlin, mięs- super!
Maniek2 16.05.2012 20:44
super
Iwusia 09.05.2012 22:31
domowy najsmaczniejszy :)
Motorek 18.02.2012 00:22
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak