Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z gotowanego sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśna śmietana 1 l
mleko 2 l
cukier puder 1 szkl
masło 25 dag
jajko 10 szt
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
rodzynki 3-4 dag
aromat waniliowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z gotowanego sera

Jajka ze śmietaną zmiksować, wlać do gotującego się mleka, ciągle mieszając gotować do powstania twarogu, wylać na sito, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać zimny ser, aromat i dokładnie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Połączyć z utartym serem, dodać rodzynki, skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć folią aluminiową. Dno formy wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć ser, włożyć na 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.06.2013 07:46
chyba się skuszę
IlonaAlbertos 03.10.2012 15:13
Zapowiada się wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak