Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
jabłko 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
wiórki kokosowe 3-4 dag
ziarna słonecznika 3-4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusa pekińska z bananemi i jabłkiem

Kapustę pekińską bardzo drobno poszatkować. Banany obrać i pokroić w plasterki, skropić połową soku z cytryny. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny. Wiórki kokosowe i ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Jogurt wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać jogurt, wymieszać. Podawać jako dodatek do ryżu lub kaszy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 07.11.2012 21:07
fajny pomysł, tak na słodko :)
smakoszek 13.06.2012 15:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak