Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żołądków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki 1 kg
wołowina 1/2 kg
marchewki 2
pietruszka 1
mąka 1 łyżka
seler 1/2
pieprz
sól
majeranek
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żołądków

Żołądki bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki odcedzić. Wołowinę również bardzo dokładnie oczyścić, umyć i ugotować. W następnej kolejności ugotowane mięso pokroić w nieduże paseczki. Pokrojone mięso włożyć z powrotem do wywaru, w którym się gotowało. Pietruszkę, marchewki oraz połowę selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do wywaru z mięsem i pogotować razem. Zupę z żołądków doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą papryką ostrą, papryką słodką oraz majerankiem i całość dobrze wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać i podsmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 29.01.2012 23:03
extra
misia53 23.01.2012 19:59
Bardzo lubię żołądki ajeszcze na wołowince ....pycha!
pioge7 25.12.2011 09:54
ekstra
gosia47-47 22.12.2011 07:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak