Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie z jasnego piwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
piwo jasne 4 szkl
cebule 2 szt
boczek wędzony 10 dag
smalec 1 łyżka
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie z jasnego piwa

Piwo wlać do rondla, zagotować, dodać cebulę, majeranek i kiełbasę, gotować około pół godziny. Następnie przykryć i odłożyć na 30 minut. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę. Z wywaru wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Cebulę dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do wywaru z piwa i cebuli dodać zasmażkę wymieszaną w małej ilości zimnej wody, zagotować. Włożyć pokrojoną kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać polane usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.09.2013 22:18
Biała kiełbasa najlepsza :) polecam też z grilla
Karolcia12 21.12.2011 22:12
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak