Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
cebula 2
kostka rosołowa 1
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
natka pietruszki
ziele angielskie
olej do smażenia
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso wołowe bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a w następnej kolejności pokroić na kawałki. Każdą z części nasmarować pieprzem oraz solą. Mięso odłożyć na chwilę, żeby przesiąkło smakiem przypraw. Grzyby zalać gorącą wodą, a później odcedzić je i pokroić na mniejsze kawałki. Dwie cebule obrać, przemyć zimną wodą, ponieważ dzięki temu nie będą tak bardzo szczypać w oczy i pokroić na drobną kostkę. W jednej szklance wody rozpuścić kostkę rosołową. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć bitki wołowe, a następnie dodać do nich pokrojoną cebulę, rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową, ziele angielskie oraz liść laurowy, a także posiekane grzyby. Całość dusić na patelni, aż mięso będzie miękkie. Podduszoną potrawę posypać umytą i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.01.2012 08:46
mmmmmmmmmmmm, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak