Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1/2 kg
marchewka 3
pietruszka 1
seler 1/2
cebula 3
przecier pomidorowy 6 łyżek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej do smażenia
rosół warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchewki, pietruszkę oraz seler obrać i bardzo dokładnie umyć. W następnej kolejności obrane i umyte warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Trzy cebule obrać, przemyć zimną wodą, aby nie szczypała w oczy i pokroić w paseczki. Warzywa wymieszać ze sobą, a następnie dodać do nich liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego, a także sześć łyżki przecieru pomidorowego. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz sol,ą według własnego uznania. Całość pogotować razem. Odmrożone filety z mintaja posypać pieprzem oraz solą, a później podsmażyć z jednej i drugiej strony na patelni, na rozgrzanym oleju. Usmażona rybę wymieszać w naczyniu z ugotowanymi warzywami w sosie i całość odłożyć do lodówki. Rybę po grecku podaje się na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 08.02.2012 07:45
uwielbiam
Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:43
super
misia53 21.12.2011 20:17
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak