Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki 20 dag
cebula 1
filet z kurczaka 1
śmietana 5 łyżek
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselek

Filet z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone mięso z kurczaka. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności bardzo drobno pokroić. Pokrojoną cebulę również podsmażyć na oleju. Brukselki bardzo dokładnie oczyścić i umyć. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. W jednym litrze wody rozpuścić gotując jedną kostkę rosołową. Do bulionu dodać podsmażone mięso oraz cebulę. W następnej kolejności do zupy dodać brukselki i całość gotować. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec zupę zagęścić śmietana i posypać umytą oraz posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.03.2012 06:54
pyszna
pioge7 18.01.2012 07:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak