Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
ocet 10 % 1/4 szklanki
cukier 1 łyżeczka
ziele zngielaskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
marchewka 1/2 szt
matijasy 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Śledzie moczymy do pożądanego smaku. Pokrojoną cebule i przyprawy zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy i studzimy. Dodajemy ocet.
Pokrojone śledzie układamy w słoiku, zalewamy zalewą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.02.2014 09:26
bardzo lubię,bardzo dobre
zuzanna_z 22.12.2011 11:36
lubie śledziki
Marcin Vw1 21.12.2011 17:48
super śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak