Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne frytki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 50 dkg
olej do smażenia
sól, pieprz, pikantna papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne frytki

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paseczki. Piec we frytownicy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Po upieczeniu pospać solą, pieprzem oraz pikantną papryką. Doskonałe jako samodzielne danie lub dodatek np. do pieczonego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.01.2012 17:13
super
Wacław 09.10.2011 09:52
moje smaki,pyszne
Motorek 10.05.2011 19:19
pycha
Mirka-Ludomila 10.04.2011 09:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak