Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree bazyliowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4 szt.
sól do smaku
masło 2-3 łyżki
mleko 4-5 łyżek
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree bazyliowe

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, mleko (letnie) oraz bazylię (można dodac też odrobine soli do smaku -ale jezeli ziemniaki gotowalismy w osolonej wodzie to nie istnieje taka potrzeba). Zagniatamy do konsystencji puree. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2012 10:06
fajny pomysł !
Marcin Vw1 21.12.2011 17:49
jeszcze nie próbowałem z bazylia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak