Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapustnica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
mąka śmietana do zagęszczenia
bekon 40 wędzony
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
grzyby leśne 4 suszone
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapustnica

Wędzony bekon wraz z kapustą z sokiem, gotować dodać przyprawy, obraną cebulę, grzyby, gotować około 60 minut. Na koniec dodać paprykę mieloną do smaku, zupę zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 27.12.2011 08:17
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak