Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z wisniami na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 szt
herbatniki 10 szt
wiśnie bez pestek 1/2 szklanki
jabłko 1/2 o smaku wiśni

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z wisniami na zimno

Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, dokładnie mieszamy i studzimy. Po15-20 minutach możemy rozpuścić w przepisowej ilosci wody druga galaretkę ,niech się studzi powoli.
Na dno formy kładziemy herbatniki. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę ( tę ze szklanką wody) mieszamy dokladnie z musem jabłkowo- wiśniowym i wylewamy na herbatniki, po czym wstawiamy do lodówki.
Gdy zastygnie, ukladamy na niej wiśnie, lekko wciskając w mus i zalewamy przy pomocy łyżki niewielką ilością drugiej galaretki i wstawiamy do lodówki, żeby wiśnie się „przykleiły”. Gdy cienka warstwa galaretki zastygnie,wlewamy resztę,wstawiamy do lodówki do zupełnego zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.03.2014 13:23
smaczny deser
Elżbieta17 03.03.2012 18:18
pycha:)
agnieszka137 21.12.2011 22:28
orzeźwiający:)
Mysiunia 21.12.2011 16:39
super:)
Ewa104 21.12.2011 15:04
Śliczny kolorek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak