Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na ciepło w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
masło
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na ciepło w śmietanie

Marchewkę ,seler i pietruszkę obieramy z skórki .Ścieramy na tarce duże oczka i gotujemy w wodzie .Wody tyle ,żeby przykryła warzywa .Dodajemy do wody przyprawę uniwersalną .Gotujemy do miekkosci .Dodajemy troszkę masła i zaciągamy śmietaną .Jeżeli warzywa nie są gęste jest za dużo wody zaciągamy lekko mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.12.2011 20:00
fajne
iwa643 21.12.2011 08:06
doprawiamy pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak