Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 5 dużych
mąka ziemniaczna
sól
sos gulaszowy
marchew 1/2
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ugotowane ziemniaki studzimy, ugniatamy na gladko, dzielimy na 4 części, dodajemy mąkę( ilość równą 1 porcji ziemniaków). Formujemy kulki, następnie gotujemy w osolonej wodzie ok 1 min(od momentu wypłynięcia).
Marchew obieramy, kroimy wraz z pietruszką. Wrzucamy do garnka z wodą gotujemy, dodajemy sos z torebki, doprowadzamy do wrzenia. Kluski podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak