Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z kapustą, grzybami i wędzonymi śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone 1 garść
śliwki wędzone 1 garść
cebula biała 1 średnia
sól
pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z kapustą, grzybami i wędzonymi śliwkami

Przepis na ciasto drożdżowe tu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html .

Grzyby i śliwki moczymy i gotujemy w tej samej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim posiekaną cebulę, dodajemy kapustę i pokrojone śliwki z grzybami. Smażymy przez chwilę. Jeśli jest za sucho dolewamy wodę, w której się gotowały grzyby i śliwki. Przykrywamy i dusimy około 30 minut.

Ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Formujemy długie prostokąty, na każdym układamy farsz, zawijamy, kroimy na niewielkie kawałki.
Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.12.2011 13:54
Ja też z barszczykiem
1j1o1l1a1 21.12.2011 13:20
a ja bez barszczyku :)
Ewa104 21.12.2011 11:54
Super, do tego poproszę barszczyk czerwony.
Magdalena67 20.12.2011 21:01
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak