Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2,5 kg
sól 4 łyżki
czosnek główka
curry 4-5 łyżeczek
oliwa 8 łyżek
ocet 1,5 szklanki
cukier 0,5 kg
słoiki 6 325 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki curry

Ogórki obrać , pokroić w krażki lub słupki, posypać solą, odstawić na 2 godzinki aż wypuszczą wodę. Z ogórków wylać wodę, dodac czosnek pokrojony w plastry, chilli (lub curry), oliwę, zamieszać.

W garnku zagotować ocet z cukrem, zalać ogórki - odstawić na 12 godzin.

Gotowe nałożyć do słoików, zalać zalewą octową, zamknąć, zapasteryzować (ja gotowałam słoiki ok 30 minut)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.07.2016 13:07
Można je jeść od razu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak