żeberka miodowe z cukinią

żeberka miodowe z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    4 szt
  • miód

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz

  • cukinia

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • olej

    2 łyzki
  • cytryna

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10minut.Podawac z zeberkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

12.10.2012 16:04
pyszne mięsko

Luki

25.01.2012 17:50
fajny przepis

eduszo

28.12.2011 18:37
Lubie takie smakołyki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat