Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka miodowe z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 szt
miód 2 łyzki
sól
pieprz
cukinia 2 szt
pomidor 2 szt
olej 2 łyzki
cytryna
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka miodowe z cukinią

Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10minut.Podawac z zeberkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.10.2012 16:04
pyszne mięsko
Luki 25.01.2012 17:50
fajny przepis
eduszo
eduszo 28.12.2011 18:37
Lubie takie smakołyki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak