Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 100 ml
kwaśna śmietana 80 ml
musztarda 3 łyżeczki
korniszony 3 szt
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cukru
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Ogórki umyć, pokroić na bardzo małe kawałeczki, wymieszać z majonezem, śmietaną oraz musztardą. Na koniec doprawić do smaku przyprawami, polać sokiem z cytryny, całość dokładnie wymieszać. Przygotowany sos przełożyć do słoika, wstrząsnąć i odstawić do góry dnem. Sos przechowuję w małym słoiku do 4 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 11.09.2012 07:51
super
Kaja35 11.09.2012 07:51
super
Kaja35 11.09.2012 07:51
super
Kaja35 11.09.2012 07:51
super
Adamorek 30.06.2012 15:23
do jejeczek
Ela15 28.04.2012 19:33
fajny sos
Kaja35 07.04.2012 08:23
musi byc pyszne, bardzo apetycznie wygląda
mic 22.12.2011 21:26
ciekawe jak smakuje
Justyna Jussstiii 21.12.2011 15:24
super
Justyna Jussstiii 21.12.2011 15:24
super
[email protected] 21.12.2011 08:24
mniam
gosia47-47 20.12.2011 19:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak