Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
cebula biała 2 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa 3 łyżki
bulion warzywny 600 ml
ketchup 1 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pomidorami

Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oleju,wsypujemy ryż i podsmażamy,wlewamy bulion,ketchup i wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i paprykę (oczyszczoną z nasion). Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez niecałe 15minut,aż ryż wchłonie wodę. Odstawiamy na 10minut (byle nie do zimnego miejsca).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak