Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappucino

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1 1/2 szkl
margaryna 1 kostka
rodzynki
płatki migdałowe
wiórki
śnieżka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mleko 1 szkl
cappuccino 3 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp.180*C przez ok. 20 min. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kawową.
Masa budyniowa: Budyń ugotować, przestudzić połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
Masa kawowa: Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżynkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie 100ml., ostudzić i połączyć z masą kawową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 20.04.2013 20:46
bardzo przydatny przepisik
kriko 08.02.2013 16:25
super
Krzysztof15 13.10.2012 18:44
lubie
daria899 01.09.2012 12:05
dobre
Luki 22.12.2011 08:41
robię podobnie
gosia47-47 20.12.2011 19:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak