Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cebula 2
pieczarki 150 gram
sól
pieprz
ser żółty 150 gram
szynka 150 gram
papryka żółta 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dodatkami

Mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną i proszek do pieczenia wymieszać razem. Następnie wbić do tego dwa jajka i wlać mleko. Wszystkie te składniki bardzo dobrze wymieszać. Cebulę obrać, przemyć wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Paprykę czerwoną umyć, wyciąć ze środka gniazdo nasionek i pokroić w kostkę. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w nieduże plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. . Wszystkie te składniki dać na patelnię, na rozgrzany olej i dusić przez chwilę do miękkości. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wyrobionego ciasta dodać podduszone składniki oraz starty ser. Całość doprawić jeszcze do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Na rozgrzanym oleju piec placuszki z jednej i drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 02.06.2012 09:19
uwielbiam racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak