Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z marchyewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
masło 1 kg
masło 20 dag
natka pietruszki
śmietana 350 ml
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z marchyewką

Filet z dorsza bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić na niewielkie paseczki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Na patelni roztopić 20 dag masła, a następnie wrzucić na nie marchewkę i podsmażyć ją. Po chwili dodać również 350 ml śmietany i całość bardzo dokładnie wymieszać. Marchewkę w śmietanie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Do tych składników dodać również dobrze umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki i ponownie wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować margaryną, a następnie poukładać pokrojony w paseczki filet z dorsza. Na warstwę rybną wsypać sos zrobiony z marchewki. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.02.2012 12:23
smaczna taka rybka
Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak