Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie rogaliki z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie opak
żółty ser 15 dag
zielony groszek 1/2 puszki
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie rogaliki z groszkiem

ser zetrzyj na tarce. żóltka wymieszaj ze szczyptą soli oraz wody. ciasto francuskie pokrój w trójkąty każde z nich posmaruj żóltkiem. na podstawie trójkątów ułóż odrobinę startego sera oraz odcedzone groszki konserwowe. ciasto zwiń i zlep dokładnie brzegi. gotowe rogaliki włóż na godzinę do lodówki a po tym czasie piecz je w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak