Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z powidłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidło 1 łyżka
karp 40 dag
cebula 2 szt
wino 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: karp z powidłem

cebule obierz i skrój w piórka.zalej ją winem najlepiej czerwonym oraz 1/4 szklanki wody. do tego dodaj sprawione dzwonki karpia i gotuj na wolnym ogniu 25 minut. wywar przecedź i połącz z powidłami najlepiej śliwkowymi.gotuj ponownie przez 10 minut.sosem polej rybę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak