Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Afrykańskie ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maragaryna 20 dag
cukier 15 dag
jaja 5 szt
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło kostka
cukier puder 10 dag
śmietana 225 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Afrykańskie ciasto

margarynę cukier i 100 ml wody umieść w rondlu i zagotuj.gdy masa wystygnie wbij jaja dodaj make z proszkiem do pieczenia.Ciasto wymieszaj i upiecz w temperaturze 170 stopni.Kostkę miękkiego masła utrzyj z cukrem pudrem dodając smietanę.Na ostudzone ciasto nałóż krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.12.2011 10:34
co niby jest afrykańskie w tym cieście???
agnieszka214 20.12.2011 12:00
fajne zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak