Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
kapelusze pieczarek-małych 12 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1
czosnek 4 ząbki
migdały posiekane 1 szkl
śmietana 2 łyżki
jajko 4
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyzki
sól
pieprz
tymianek 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet pieczarkowy

Małe kapelusze pieczarek skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem i odstawić na 2 godziny.Resztę pieczarek pokroić.Na 2 łyżkach masła podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek,dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda odparuje.Przestudzone pieczarki zmiksować z posiekanymi migdałami,śmietaną,jajkami,tymiankiem i solą.Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy wyłożyć połowę masy,rozłożyć kapelusze pieczarek,przykryć pozostałą masą,wyrównać łyżką i posypać płatkami migdałowymi.Formę włożyć do brytfanki z wodą i piec 40 minut w temp.180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 08.02.2013 16:27
lubie
Krzysztof15 15.11.2012 18:22
super
Sylwia56
Sylwia56 23.01.2012 21:24
fajny
Luki 22.12.2011 08:40
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak