Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka winogronowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier puder 20 dag
cukier wanilinowy 1
jajko 4 szt
jogurt naturalny 125 g
rum 50 ml
mąka krupczatka 40 dag
proszek do pieczenia 1
migdały 50 g
winogrona czerwone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka winogronowa

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem ,cukrem wan.i żółtkamiDodać jogurt,rum i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,drobno posiekane migdały ,a na koniec pianą z białek-lekko wymieszać.Winogrona umyć i osuszycFormę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką krupczatka.Na przemian napełniać formę ciastem i winogronem.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 50min w temp 160st.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 31.10.2012 15:49
super
kriko 14.05.2012 15:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak