Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj na groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 szt
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka 3 szt
natka pietruszki
ziemniaki 4 szt
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj na groszku

Rybę umyć posypać solą i pieprzem,obtoczyc w mące.Usmażyc na złoto.W rondelku poddusić groszek z masłem Wyłozyć groszek do naczynia zaroodpornego.Na groszek ułozyc usmażone filetyObrane Ziemniaki i marchew ugotować w osobnych naczyniach.Ziemniaki pokroić w plasterki a marchew w kostke .Wyłozyć na rybę w naczyniu.Piec wszystko ok 20min w temp 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.10.2012 16:06
pycha
Luki 22.12.2011 08:42
ooo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak