Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki z serem i zielonym pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 g
sól
słonina 4 plastry
ser z niebieską pleśnia 200 g
mleko 500 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzeczki
olej 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: steki z serem i zielonym pieprzem

Wołowinę umyć i osuszyć.Pokroić na 4 plastry jednakowej wielkości.Każdy lekko ubić ręką..a następnie nadać jej pierwotny kształt.Posypać solą i pieprzem.Każdą porcję owinąć plastrem słoninyi przewiązać nicią.Na tarce zetrzeć ser,wsypać do gotującego się mleka,mieszać aż powstanie sos.Do sosu dodać marynowany pieprz doprawiamy kucharkiem i pieprzem Na patelni na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5min z każdej strony.Gotowe polać sosem i podać z podsmażonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 06.12.2012 18:55
super
Luki 21.02.2012 18:38
super!
[email protected] 21.12.2011 08:42
fajne
Kamila/kami007 20.12.2011 18:32
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak