Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
jaja 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
olej 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Kucharek, sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka faszerowane

Z udek wyjąć kości, rozłożyć płat mięsa, lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Przygotować farsz: grzyby umyć, drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z pieczarkami, obsmażyć na oleju, przyprawić do smaku kucharkiem, pieprzem i solą, wystudzić. Do masy dodać jajo i tartą bułkę. Farszem smarować płaty mięsa, spinać wykałaczkami lub zawiązać nitką, posypać kucharkiem. Wstawić danie do nagrzanego piekarnika i piec 40-45 minut. Zdjąć nitkę, podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 21.06.2012 18:43
super
IKrakowianka 03.09.2011 09:26
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak