Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
oliwa do smażenia
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w panierce

Z udek ściągamy skórę i oddzielamy mieso od kości. Mięsko doprawiamy solą i panierujemy najpierw w rozmąconym jajku potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak