Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj z ryżem w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 2 duże płaty
papryka czerwona 1/2
por 1/4
pietruszka zielona świeża
sos cytrynowy
czosnek 2 ząbki
ryż brązowy 2 woreczki
cytryna 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj z ryżem w sosie cytrynowym

Mintaja kroimy w kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojona paprykę, pietruszkę, pora,startą skórkę z 1 cytryny, wciskamy czosnek. Całość posypujemy solą i pieprzem. Całość zalewamy sosem ziołowym z cytryną. Odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby ryba nasiąkła sosem. Po godzinie wyciągamy rybę, odlewamy niewielką ilość sosu, polewamy po wierzchu sosem cytrynowym. W rozgrzanym piekarniku, w naczyniu żaroodpornym pieczemy ok 20 min w temperaturze 200stopni. Ryż gotujemy według opisu na opak. Gotową rybę podajemy z ugotowanym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak