Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 litry
włoszczyzna
ziemniaki 5 szt
ogórki kiszone 500 g
śmietana
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach i chwilke podsmazamy. Ziemniaki i włoszczyzne obieramy i kroimy w kostke. Wszysko wkładamy do wywaru i gotujemy do miękkości. Dodajemy ogórki pod koniec gotowania, zabielamy śmiataną i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.08.2013 12:07
lubię ogórkowe zupki :)
David 24.03.2013 18:44
tradycyjna i najsmaczniejsza
smile 22.04.2012 16:46
ogórowa pyszna ;)
ronald88 21.12.2011 10:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak