Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z ziołowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
masło 2 łyżki
olej do posmarowania
siekane ziołą 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
gałka muszkatołowa szczypta
żółty ser starty 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z ziołowym nadzieniem

Ziemniaki umyć, wytrzeć. Każdy zawinąć w wysmarowaną olejem i lekko oprószoną solą folię aluminiową. Piec 80 min. Wyjąć z folii ostrożnie odciąć wierzch, wydrążyć srodek. Wymieszać z masłem i zieleniną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Farszem napełnić ziemniaki. Posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 5 min w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak