Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
żółtko jajek 3 szt
pieprz i sól do smaku
olej 2 łyżki
sok z cytryny kilka kropli
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Mięso przekręcić 2x przez maszynkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać żółtko, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać olej. Dobrze wymieszać. Posypać pokrojoną cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 19.12.2011 21:47
nie przepadam za surowym mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak