Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśnica góralska na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg.
boczek wędzony 20 dkg.
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 1/2 kg.
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól i pieprz
kapusta kiszona 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśnica góralska na żeberkach

mięso umyć włożyć do garnka dodać boczek,umytą obraną włoszczyznę kapustę wszystko zalać zimną wodą dodać liść laurowy,ziele angielskie,pieprz i zagotować gotować aż mięso będzie miękkie,włoszczyznę usunąć,żeberka i boczek pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do zupy,z masła i mąki zrobić zasmażkę rozprowadzić ją z wywarem i wlać do zupy dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku,ziemniaki obrać ugotować w oddzielnym naczyniu odcedzić nakładać na talerz zalać przygotowaną kwaśnicą i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak