Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cytrynowy z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka
mleko
pietruszka zielona
cytryna 1/2
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: sos cytrynowy z pietruszką

Masło topimy na patelni, gdy się rozpuści wyłączamy gaz, dodajemy odrobinę mąki, mieszamy. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dolewamy mleko, mieszamy. Kiedy konsystencja będzie odpowienia dodajemy wyciśnięte pół cytryny, oraz startą z niej skórkę, Mieszamy całość, doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy i dodajemy posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 20.12.2011 20:49
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak