Mus z poziomek

Mus z poziomek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt
  • cukier

    2,5 łyżeczki
  • żelatyna

    1/4 łyżeczki
  • woda zimna

    1,5 łyżeczki
  • poziomki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzać, wstawiając naczynie do wrzącej wody. podgrzewać tak długo aż żelatyna się rozpuści. Poziomki opłukać, przetrzeć przez sito. Dodać cukier i żelatynę. Z białka ubic pianę i powoli łączyć z przecierem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

19.12.2011 19:32
szkoda by mi było poziomek - najbardziej lubię świeże i całe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat