Mus z poziomek

Mus z poziomek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt
  • cukier

    2,5 łyżeczki
  • żelatyna

    1/4 łyżeczki
  • woda zimna

    1,5 łyżeczki
  • poziomki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzać, wstawiając naczynie do wrzącej wody. podgrzewać tak długo aż żelatyna się rozpuści. Poziomki opłukać, przetrzeć przez sito. Dodać cukier i żelatynę. Z białka ubic pianę i powoli łączyć z przecierem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

19.12.2011 19:32
szkoda by mi było poziomek - najbardziej lubię świeże i całe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat