Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z poziomek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 1 szt
cukier 2,5 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/4 łyżeczki
woda zimna 1,5 łyżeczki
poziomki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z poziomek

Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzać, wstawiając naczynie do wrzącej wody. podgrzewać tak długo aż żelatyna się rozpuści. Poziomki opłukać, przetrzeć przez sito. Dodać cukier i żelatynę. Z białka ubic pianę i powoli łączyć z przecierem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.12.2011 19:32
szkoda by mi było poziomek - najbardziej lubię świeże i całe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak